Wanneer is angst normaal en wanneer groeit het uit tot een probleem? Duik in de wereld van angststoornissen en leer wat je kunt doen om fobieën, paniekaanvallen, sociale en gegeneraliseerde angst de baas te worden.
Geen lange trainingsdagen buiten de deur. Bijscholen waar en wanneer het jou uitkomt.
Autisme
Is iemand een beetje anders of excentriek dan krijgt hij al snel de stempel autisme. Maar is het wel zo simpel? Leer in dit college welke mix van factoren kenmerkend is voor autisme en wat daarvan de impact is op het leven van alledag.
Borderline
Borderline is een persoonlijkheidsstoornis met effecten op verschillende levensgebieden. Is de rollercoaster aan emoties, die vaak zo kenmerkend is voor borderline, te beïnvloeden? Bestudeer de verschillende mogelijkheden van aanpak.
Dementie
Dementie is meer dan alleen geheugenverlies. Kijk en luister naar een expert in het vak die je meeneemt in het verhaal over Alzheimer en andere vormen van dementie én uitleg geeft over ziektegerichte en zorggerichte aanpak.
Dwang
Van smetvrees tot controlezucht, geen dwangstoornis is hetzelfde. Leer wat er zich van binnen afspeelt bij mensen met een obsessieve compulsieve stoornis (OCD) en wat de dwanghandelingen doen met de onrust die men ervaart.
Eetstoornissen
Anorexia, boulimia en de eetbuistoornis. Wat kenmerkt deze eetstoornissen? Krijg inzicht in de risicofactoren bij het ontstaan van een eetstoornis en ontdek hoe je als betrokkene kunt bijdragen aan een beter verloop van de behandeling.
Gedragsproblemen bij jongeren
Hoe vaak stel je jezelf niet de vraag: is dit gedrag normaal? De omgang met jongeren vraagt om flexibiliteit, maar ook om een kader. Wat kan wel en wat kan niet? In dit college alle ins outs over het gedrag van jongeren.
Gedragsverandering
Veel mensen willen af van hun slechte gewoonten. Helaas houdt maar een klein deel het langdurig vol. Ontdek welke factoren gedragsverandering bemoeilijken. Is therapie een optie? Hanteer de formule voor duurzame gedragsverandering.
Geluk
Wat kun je doen om je eigen geluk en dat van anderen te vergroten? Maak kennis met de Tafel van geluk: een metafoor met vragen en interventies die je kunt inzetten om het psychisch welbevinden te bevorderen.
Hechting en relaties
Hoe komt (on)veilige hechting tot stand en hoe kunnen relatieproblemen die hieruit voortvloeien worden opgelost? Maak kennis met de verschillende scripts uit de wagenmenner-metafoor en leer hoe deze toegepast kunnen worden in de relatietherapie.
Narcisme
Holle vaten klinken het hardst. Narcisme is veel meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Wat is dan typerend voor narcisme? En hoe ga je om met de explosiviteit die met narcisme gepaard gaat? Laat je meevoeren in een flitsend college over Narcisme.
Oplossingsgericht werken
Hoe verschuif je de aandacht van problemen in het heden of verleden, naar de gewenste toekomst? Maak kennis met de zes oplossingsgerichte lopers: technieken die in ieder gesprek kunnen worden toegepast.
Positieve psychologie
Een jonge tak binnen de psychologie is de positieve psychologie. Hierin staan niet de zwaktes van mensen centraal maar juist hun krachten. Ontdek wat er met je energie gebeurt als de aandacht uitgaat naar je kwaliteiten.
Professioneel hulpverlenen
Een gespreksmethodiek voor het begeleiden van mensen op weg naar verandering. Ontdek hoe je als niet-wetende hulpverlener cliënten stimuleert om zelf problemen te tackelen, nieuwe problemen te voorkomen en kansen te benutten.
Relatietherapie
Hoe ga je om met stellen die ruziemaken, vreemdgaan of uit elkaar zijn gegroeid? Ondersteun partners bij relatieproblemen, door hun disfunctionele interactiepatronen bloot te leggen en te motiveren tot gedragsverandering.
Suïcide
Zelfmoordgedachten zijn vaak onzichtbaar. Hoe kom je er dan achter of iemand suïcidaal is? Leer bij welke signalen de alarmbellen moeten gaan rinkelen en wat je vervolgens kunt doen om het risico op zelfdoding te verkleinen.
Systemisch werken
Waarom blindstaren op het individu, als probleemgedrag het beste kan worden begrepen in de context van relaties? Ga systemisch te werk en leer verschillende interventies toepassen in de begeleiding van cliënten en hun gezinssystemen.
Hoe het werkt
Bij Hupper zijn alle colleges op dezelfde manier opgebouwd. Een succesformule waarmee je in no-time deskundig wordt op een specifiek thema.
10 videolessen
Een college (bijvoorbeeld autisme) bestaat uit 10 videolessen (subthema’s van autisme).
Lesmateriaal
Bij elke videoles vind je aanvullend lesmateriaal, zoals tests, oefeningen, boekentips en interessante links.
Tentamen
Een college wordt afgerond met een online meerkeuzetentamen bestaande uit 30 vragen.
Certificaat
Bij een voldoende tentamenresultaat ontvang je een erkend certificaat met bijbehorende studiepunten.
Veelgestelde vragen
Uit welke onderdelen bestaat een college?
Een college (bijvoorbeeld autisme) bestaat uit 10 videolessen (subthema’s van autisme). Bij elke videoles vind je aanvullend lesmateriaal, zoals tests, oefeningen, boekentips en interessante links. Een college wordt afgerond met een online meerkeuzetentamen bestaande uit 30 vragen. Bij een voldoende tentamenresultaat ontvang je een erkend certificaat met bijbehorende studiepunten.
Hoe lang duren de videolessen uit een college?
De tijdsduur verschilt per videoles, afhankelijk van het subthema dat wordt besproken. Sommige subthema’s vragen namelijk om meer uitleg dan andere subthema’s. Vaak geeft de eerste les een goede indruk van de lengte van de video’s. Alle eerste lessen zijn gratis te volgen, dus probeer het gerust een keer uit.
Hoe lang kan ik van een college gebruikmaken?
Eenmaal aangeschaft, blijft een college voor onbepaalde tijd toegankelijk. Je kunt de videolessen zo vaak als je wilt starten, stoppen en weer hervatten.
Moet ik binnen een bepaalde tijd tentamen doen?
Het tentamen kun je maken op het moment dat het jou uitkomt. Of dat nu op de dag van aanschaf is, na een week, een maand, een jaar of langere periode.
Heb ik bij een onvoldoende tentamenresultaat recht op een herkansing?
Ja. Ieder college bevat twee tentamenmogelijkheden. Ben je de eerste keer niet geslaagd, dan kun je kosteloos een hertentamen maken.
Heb ik na afronding van het tentamen nog steeds toegang tot het college?
Ja. Eenmaal aangeschaft, blijft het college voor onbepaalde tijd toegankelijk, ook na afronding van het tentamen.