Skip to main content

Martin Appelo

Martin Appelo

Over deze expert

Dr. Martin Appelo (1962) is GZ-psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en ging vervolgens aan de slag in de chronische psychiatrie, waar hij promoveerde op het thema ‘revalidatie bij schizofrenie’. In zijn loopbaan werkte Appelo als hoofdonderzoeker bij een grote GGZ-instelling en als supervisor in de psycho-oncologie. Naast zijn huidige werkzaamheden als vrijgevestigd psycholoog, is hij een veelgevraagde spreker op congressen en symposia en een graag geziene gast in radio- en televisieprogramma’s. Verder is Appelo auteur van maar liefst 28 boeken, waaronder de bestseller ‘een spiegel voor narcisten’. Voor Hupper nam hij verschillende videocolleges op waarin hij niet alleen zijn wetenschappelijke kennis deelt, maar ook (persoonlijke) ervaringen uit de klinische praktijk.

Colleges door Martin Appelo

Nieuw

Geluk

Wat kun je doen om je eigen geluk en dat van anderen te vergroten? Maak kennis met de Tafel van geluk: een metafoor met vragen en interventies die je kunt inzetten om het psychisch welbevinden te bevorderen.

10

Hechting en relaties

Hoe komt (on)veilige hechting tot stand en hoe kunnen relatieproblemen die hieruit voortvloeien worden opgelost? Maak kennis met de verschillende scripts uit de wagenmenner-metafoor en leer hoe deze toegepast kunnen worden in de relatietherapie.

10

Narcisme

Holle vaten klinken het hardst. Narcisme is veel meer dan wat je aan de buitenkant ziet. Wat is dan typerend voor narcisme? En hoe ga je om met de explosiviteit die met narcisme gepaard gaat? Laat je meevoeren in een flitsend college over Narcisme.

10

Gedragsverandering

Veel mensen willen af van hun slechte gewoonten. Helaas houdt maar een klein deel het langdurig vol. Ontdek welke factoren gedragsverandering bemoeilijken. Is therapie een optie? Hanteer de formule voor duurzame gedragsverandering.